Senk produksjonsbudsjettet med grønn lyssetting, Alex Berkovic foredrag på LLB-messen 2023

Play Video about alex berkovic imago green film production llb messen 2023 seminar cinetek no

Tilrettelegging for “grønn filmproduksjon” er et økende krav i norsk og internasjonal film- og TV bransje. Store aktører som Netflix, HBO m.fl. stiller omfattende krav om redusert karbon-avtrykk. Dette erfarer vi også i Norge, hvor norske film- og TV-produsenter øker oppmerksomheten rundt “grønn filmproduksjon”. I stadig flere europeiske storbyer er det nå blitt forbudt med dieseldrevne generatorbiler. Et forbud som etter hvert også vil komme til Norge. “Grønn filmproduksjon” er langt mere enn å kvitte seg med plastbestikk, redusert søppel fra prod.-sett, og inkluderer bl.a. redusert bruk av bensin/diesel-drevne prod.biler, alternativer til dieseldrevne strømgeneratorer med mye mere.

Den veletablerte tyske filmfotografen Aleksej (Alex) Berkovic RGC/IMAGO har en ca. 45 min lang presentasjon/foredrag om “Grønn Lyssetting”, hvor han tar for seg de nye internasjonale kravene, og hvordan de kan løses på et moderne film/TV-sett med alternative strømkilder og progressive, moderne lyskilder.

Seminaret er høyaktuelt for film- og TV produsenter, prod. ledere, film- og TV-fotografer, lysmestere i film- og TV-bransjen. Det vil også være litt av hvert å hente for still-fotografer.